Gemerka ze Slovenského krasu je Zlatým světovým pramenem

Ojedinělá kompozice minerálů a optimálního vybalancování poměru hořčíku a vápníku přinesla minerální vodě Gemerka magnézium a kalcium jemně perlivá nejvyšší uznání na Mezinárodním pivním festivalu 2021. Její výrobce společnosti ST.NICOLAUS ze Slovenska tak získal v kategorii Minerální vody přírodní první místo a pro svoji minerálku titul Zlatý světový pramen.

„Minerální voda ze Slovenského krasu je přirozeným zdrojem hořčíku a vápníku. Tyto dva minerály jsou v Gemerce zastoupeny v poměrem 1:3, který je ideální pro vstřebávání do lidského organizmu a navodí tak v těle přirozenou rovnováhu. Gemerka tak přispívá k tělesné a duševní pohodě a odstraňuje příznaky únavy,“ popsala vítěznou minerální vodu Veronika Šteslová ze společnosti ST.NICOLAUS-trade CZ.

Výrobce zabodoval i na dalších místech v kategorii neochucených minerálek. Na druhém sdíleném místě se umístila Budiš minerální voda perlivá a na 4. místě pak Budiš minerální voda mírně perlivá.

Čím oslovily soutěžní vzorky degustátory? „Určitě především chutí vody,“ míní Šteslová. Budiš je průzračně čistá voda s minerálním nádechem. V ústech působí svěžím, plnějším dojmem. Typická je pro ni lehká salinita a vyvážená dochuť.“
Za největší přínos účasti v soutěži výrobce považuje především ocenění kvality a chuti svých produktů. Ocenění z Mezinárodního pivního festivalu využívá především na sociálních sítích, případně na drobných propagačních materiálech a v inzerci.

Společnost ST.NICOLAUS je největším výrobcem lihovin na Slovensku. Portfolio společnosti tvoří desítky produktových řad, mezi nimi i známé značky jako Nicolaus Vodka, horký bylinný likér Demänovka, či ovocné lihoviny řady Jubilejná.