Švýcarské a lichtenštejnské pivo
ochutnají degustátoři
i návštěvníci festivalu

Poprvé přihlásily svá piva do soutěže pivovar Chur ze Švýcarska a pivovar Brauhaus z Lichtenštejnského knížectví.

Pivovar Chur byl založen v roce 2010 ve stejnojmenném švýcarském městě v alpském kantonu Graubünden. O Pivní pečeť se bude ucházet v kategorii Prémiový ležák z minipivovaru se svým světlým a polotmavým ležákem Bündner Bier. Jde o nepasterované pivo, k jehož výrobě v Churu používají lokální ječmen a vysoce kvalitní chmel s výrazným aroma přímo od pěstitele. Dlouhé zrání při nízkých teplotách dává pivu Bündner Bier vyváženou, jemnou chuť.

Lichtenštejnský pivovar Brauhaus sídlí v Schaanu, který leží přibližně 2 kilometry severně od hlavního města Vaduzu, s nímž tvoří souměstí. Brauhaus soutěží se svým pšeničným pivem Liechtensteiner Weiza.

„Soutěžní piva mohou ochutnat návštěvníci festivalu na našem stánku,“ upřesnil Vít Lehký ze společnosti BARO Company s.r.o. která oba pivovary zastupuje. „Na čepu bude nefiltrovaný ležák Bündner Bier, který budeme mít i lahvový. Návštěvníci si mohou světlý švýcarský ležák v lahvi zakoupit a mohou si nechat u nás vytvořit a nechat vytisknout vlastní etiketu v kvalitě AR – argumented reality. Prostřednictvím QR kódu si stáhnou aplikaci. Ze souborů si vyberou fotografii, mohou si zvolit i vlastní fotku, napsat na ni svůj text a odeslat nám. My se okamžitě postaráme o její vytištění,“ popsal vytvoření vlastní etikety Vít Lehký.